Tjekvand.dk
Kontakt os
Hjem
Sitemap
Kontakt os

Seneste nyt

Har du ris / ros eller rettelser er du
meget velkommen til at kontakte os   
 

 Ha en rigtig god dag
                                                                                                                                





          





      

 

Overskridelse af kvalitetskrav hos private borgere

Er der "RØDE" tal på din analyserapport?

Når vi udsender mail ang. overskridelser på bakteriologi, til private borgere, vedhæfter vi en lille "Forklaring til grænseværdierne", som indeholder lidt tekst om hvor kan problemerne være og ikke mindst hvornår er der kogeanbefaling.
Selv om borgeren har drukket vandet i en længere periode, og intet fejler, er det vigtigt at man overholder en evt kogeanbefaling, af hensyn til gæster, især små børn og borgeren kan måske selv blive syg af at forsætte med at drikke vandet.
 
F.eks. hvis det er kimtal22 C° som, der er overskridelse på, kan det komme fra bl.a. overfladevand. >2000 = Kogeanbefaling
Ved kogning forstås opvarmning af vandet til 80-100 gr. i 1 minut.
Vandet skal således "spilkoge, hvorved de fleste mikroorganismer inaktiveres/dræbes.
 
Effektiv kogning gøres i elkedel eller i en gryde. Ved brug af elkedel gives vandet 2 opkog med 2-5 minutters mellemrum.
Vand i kaffemaskiner, opnår sjældent en temp. på 100 gr. i 1 min., vandet kan dog anvendes såfremt vandet i disse maskiner opvarmes til min 80 gr. Det vurderes at en temperatur på min 80gr. i vand til bl.a. kaffemaskiner og opvaskemaskiner vil have en tilstrækkelig effekt med henblik på at reducere bakterier og virus til et acceptabelt niveau.
 
Men problemet skal løses...
Der er god vejledning at hente på internettet - goggle/søg:  Desinficering-og-rensning